Żywotność świecącej warstwy luminowy .
Szukałem i nie znalazłem,więc zapytam szanownych PANERISTI.
Czy wiadomo jaka jest żywotność warstwy świecącej? Chodzi mi o to czy po np.ciągłym naświetlaniu z odległości 10 cm żarówką o temperaturze barwowej 5500K przez powiedzmy tydzień,wpłynie to na tę warstwę.Czy się coś utlenia,wypala ? Czy po tygodniu ciągłego naświetlania wciąż będzie się świecić z pierwotną mocą ? |
Odp: Żywotność świecącej warstwy luminowy .
Czy nikt nic nie wie na ten temat ,czy pytanie jest tendencyjne :rolleyes:?
|
Ja nie mam takiej wiedzy :)
|
Cytat:
W takim razie pozostało mi wysłać oficjalne zapytanie do Producenta Panerai OP. Tylko ciekawe ,czy będą tacy wspaniali i mi odpiszą? Cóż warto spróbować :) |
Cytat:
|
Cytat:
Równie dobrze mogę odpowiedź dostać za 6 lat:D Jest to dla mnie ważna sprawa,wszakoż przy mocnym oświetleniu często pracuję.:rolleyes: |
Ja nie wiem, nie pomoge...
Napisze z do panerai :) A z ciekawosci gdzie Ty pracujesz ? Ciezko mi sobie wyobrazic warunki ktoregos zaszkodza zegarkowi a Twojej skorze nie... Adam |
Cytat:
Wyobraź sobie, że dostajesz zlecenie od agencji reklamowej lub sklepu on-line. Musisz zrobić np.200 sztuk okularów, lub bardziej w temacie ,pasków do zegarka :) Zdjęcia stockowe mają byc super. Nie piszmy ,ze można to zrobić w PS. Przyjmijmy ,że nie ma czasu ,agencja chce zdjęcia na wczoraj. Wtedy uruchamiasz np.takie lampy http://www.quantuum.pl/detal.php?id=...ng=pl&curr=PLN http://www.e-cyfrowe.pl/fomei-lampa-swiatla-ciaglego-desk-64-p-8851.html?PHPSESSID=3bb11cfa2102acdee55d046b74d6d0 11 Załóżmy na jeden pasek 2 minuty X 200=400minut .To jest 6godzin 40 minut.:eek: Nie robię przerw na kawę . Zegarek na nadgarstku ,warstwa świecąca pochłania niezliczoną moc światła. Nie zależnie czy będziesz używał błysku ,czy światła stałego. Jak takich zleceń masz 3 w tygodniu ? To po jakim czasie wypali się,czy się nie wypali ,zużyje warstwa Luminor ? Teraz chyba już wszyscy wiedzą dlaczego założyłem ten wątek i skąd moje pytanie.:) Darek |
Dobre :)
Ale znowu z ciekawosci, te lampy sa odpalone na stale czy tylko na chwilke przed fotka ? Jak pisalem: nie wiem, ale wydaje mi sie ze wszystko co wytrzyma Twoja skora wytrzyma tez superluminowa :) Adam |
Cytat:
Adam Załóżmy ,że tarcza Paneraia jest naświetlana światłem ciągłym. Skóra Ludzka jest wrażliwa na inne światło,promienie. Inny przykład-żarówka energooszczędna na początku ,po włączeniu świeci od razu pełną mocą .Po kilku m-cach jak ją włączysz aby świeciła pełną mocą potrzebuje czasu .Na początku świeci słabiej,mniejszą mocą. Czyli coś tam /Rtęć ,Argon/się wypala ,zużywa.Chyba? Ciekawe jak jest z Paneraiem?:) |
Wszystko sie zuzywa :)
Ja bym sie nie przejmowal . Adam |
Cytat:
np.woda,powietrze . I dlatego powstał taki zegar http://www.ntportal.pl/aktualnosci/a...-wieczny-zegar Nie przejmuje się :D to nie ja |
gorzej jak bedzzie stal w pomieszczeniu o stalej temperaturze;)
tak wiec nic nie jest idealne |
Czasy w strefie GMT +3. Teraz jest 04:22. |