|
|
||||
|
||||
Pytanie o serwisowanie Panerai
No właśnie, mam pytanie dotyczące serwisowania zegarków OP. Jak często, gdzie i za ile taki zabieg wykonać? Może jest to trochę dziwne pytanie z mojej strony, ale swój obecny status PANERISTI określiłbym jako "ułan bez konia". Moje pytanie jest również podyktowane tym, że podczas spotkania KMZiZ, kiedy to przymierzałem zegarek Staszaka (stani.swiss) wywiązała się rozmowa na temat tego, że nie wolno otwierać zegarka i że zwykły zegarmistrz nie posiadający specjalnego klucza do otwierania dekla może tylko go popsuć i że należy zegarek odesłać... Rozmowa jak to na spotkaniu poszła innym torem a ja już w domu zacząłem się na poważnie zastanawiać, jak to wszystko wygląda w praktyce, czyli czy nabywając zegarek będę musiał wysyłać/wozić go na przeglądy do TEGO JEDYNEGO salonu w Polsce lub wysyłać do OP?
|
|
||||
|
||||
Odp: Pytanie o serwisowanie Panerai
bez przesady... dobry zegarmistrz poradzi sobie z PAMem bez problemu. Pomijając werki in-house, ale te to bym i tak zawsze odsyłał do OP. Klucz do dekla PAM można kupić na paneristi.com za relatywnie niewielkie pieniążki rzędu 30-40 EUR zdaje się.
|
||||
|
||||
Toś mnie trochę uspokoił, dzięki.
|
|
||||
|
||||
No to ja spytam z kolei co to znaczy 'dobry zegarmistrz' ?
Adam |
|
||||
|
||||
Dla mnie to taki, do którego masz pełne zaufanie
|
||||
|
||||
Pewnie taki, który pracuje w serwisie OP
|
|
||||
|
||||
Ktoś się orientuje ile kosztuje przegląd w OP lub w Metropolitanie??
|
|
|||
|
|||
Niedługo będę wiedział to dam znać. Oddałem 243 do serwisu w Jansenie - oczywiście wysyłają zegarki do OP.
|
||||
|
||||
Czy ktoś jest w stanie polecić dobrego zegarmistrza w Warszawie, który potrafi bezbłędnie zaopiekować się Luminor Mariną? Chyba mam mały problem techniczny w zegarku i wizyta w serwisie jest nieunikniona... Tak więc pytam się, czy słać go do serwisu OP w Niemczech, czy polegać na warszawskich magikach...
Igor |
|
||||
|
||||
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|