|
|
||||
|
||||
Witam i o Pam'a pytam!
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Pomału zaczynam dojrzewać do Paneraia po kilkuletniej przygodzie z zegarkami. Już sam nie wiem jaką wersję wybrać. Zastanawiam się nad kilkoma modelami, a mianowicie: PAM00000 PAM00112 PAM00005 PAM00111 PAM00210 Dodatkowo jest problem z testem nadgarstkowym, jako że nie mam czasu na wycieczkę do Warszawy. Proszę o waszą pomoc w wyborze mojego pierwszego Pam'a. Pozdrawiam serdecznie Rafał |
|
|||
|
|||
Odp: Witam i o Pam'a pytam!
sprawa dziecinnie prosta
najtanszy historyk - Base, wzglednie Logo ale pewnie na początek bedziesz chcial miec "kanapke" na tarczy i to zrozumiale niezaleznie od tego czy kiedys dojrzejesz do jakiegos innego modelu, to te sa ponadczasowe i nigdy Ci sie nie znudza; ludzie ktorzy maja w kolekcjach najdrozsze i najbardziej wyszukane modele, zawyczaj maja tez w szufladzie prostego historyka, ktory jest tak na prawde kwintesencja tego czym jest Panerai nie warto zaczynac od tych bardziej kombinowanych modeli, bo zazwyczaj czlowiek na poczatku nie wie w ktora strone chce pojsc i moze sie okazac, ze pierwszy strzal bedzie chybiony no chyba ze masz duuuzo kasy i polecisz w klasyke typu Fiddy- on tez sie nigdy nie znudzi |
|
||||
|
||||
Cytat:
112 ma mechanizm OP X a 000 OP I - czy zwracać na to uwagę? I kwestia kanapki - ??? A propos zakupu to gdzie polecacie? Pozdrawiam Rafał |
|
||||
|
||||
Witajcie!
Zdecydowałem się na model 112. Cena w polskim salonie to 3400 Euro. Czy jest szansa wyrwać go gdzieś taniej? Pozdrawiam Rafal |
|
|||
|
|||
Gratulacje. Dobry wybór.
Ja noszę 112 od ponad 2 miesięcy i 2 moje pozostałe zegarki przestały dla mnie prawie istnieć. Perreleta w końcu sprzedałem a Omega dość rzadko gości na moim nadgarstku. Mało tego, o sprzdaży Omegi też zaczynam przemyśliwać, a po głowie krąży mi już Radiomir To jakieś szaleństwo, ale te zegarki rzeczywiście potrafią zawładnąć. Jeszcze rok temu nie uwierzyłbym, że coś takiego mi się przytrafi. Klątwa Panerai jednak działa
|
||||
|
||||
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź!
|
||||
|
||||
112 tyle właśnie kosztuje. Jeśli chcesz nową sztukę, to tyle zapłacisz. Chyba, że z drugiej ręki. Tu (w sensie "na forum") czasem bywają BASE w doskonałym stanie.
|
||||
|
||||
Cytat:
Do PAM'a 112 dołączane sa dwa paski, czarny i guma. Chciałbym dokupić również brązowy - orientuje się ktoś ile kosztuje oryginalny pasek do tego modelu?
|
|||
|
|||
w marcu w jansenie kosztował 800 zł, pani proponowała 10% rabatu (na zegarek dostałem 5%, co w efekcie wyniosło taniej, niż usługa znanego z innego forum stani.swiss'a).
|
|
||||
|
||||
Witam!
Mam pytanie odnoście nakręcania Pam'a 112. 1. Rezerwa chodu w tym modelu to 56 godzin, w takim razie najlepiej nakręcać go codziennie, czy np co dwa dni? 2. Z waszego doświadczenia, czy nakręcanie o konkretnej porze dnia ma znaczenie? (tzn. np. lepiej rano czy wieczorem).
|
|