|
|
|||
|
|||
Jaki model na początek?
Witam serdecznie!Jako nowicjusz mam banalne pytanie. Przymierzam się do swojego pierwszego Panerai. Co wybrać Luminor Marina z automatem (PAM 000164) czy klasycznego Luminor Marina 000111?
Pozdrawiam i liczę na pomoc |
|
||||
|
||||
Odp: Jaki model na początek?
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
wez klasyczny model z recznym naciagiem- te trafiaja w gust 99,9% uzytkownikow
|
|
||||
|
||||
Ja rowniez sugeruje wybrac 111. Ewentualnie jeszcze mozesz rozpatrzyc model BASE.
Base tez ma swoj wyjatkowy urok |
|
|||
|
|||
Mam jeszcze jedno pytanie.
Gdzie kupiliście swojego Panerai? W Warszawie w Jansenie czy może za granicą i gdzie najlepiej go kupić? Ze słów znajomego jubilera handlującego zegarkami z najwyższej półki najtaniej można kupić takie zegarki we Wiedniu. Skutecznie można urwać kilkanaście procent z ceny. W Szwajcarii raczej się to nie udaje. Macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam |
|
|||
|
|||
kilkanascie procent na Pam'ie? nie sadze
z mojego doswiadczenia najlepiej jednak kupowac w salonie, wzglednie od znajomego ktory dorzuci kope paskow do zegarka ciekawy, nowy zegarek w niezlej cenie (Marina Logo) ma teraz do sprzedazy uzytkownik stani.swiss na zegarkiclub |
|
|||
|
|||
A jednak i raczej mu wierzę, bo prowadzi biznes jubilersko-zegarkowy od kilkunastu lat (biżuteria np. Faberge, zegarki z limitowanych serii, ale też pojedyncze sztuki zegarków za kilkadziesiąt tysięcy PLN, bo też za wiele się ich w Polsce nie sprzedaje ). I chodziło o urwanie tych kilkunastu procent w salonie... Na pytanie "kilka"? Odpowiedź była "kilkanaście".... Ale to w Austrii. W Szwajcarii jeśli w ogóle zechcą rozmawiać to można liczyć na 2-3 procent, czasami niewiele więcej. A jest się nad czym pochylić. Za "utarg" można sobie paski sprawić
|
|
|||
|
|||
jak masz dobre dojscie to kup w Austrii- z pewnych wzgledow nawet wygodniej niz w Szwajcarii
|
|
|||
|
|||
Czekam aż otworzą nowy terminal na lotnisku. Może tam będzie sklep z Pam. Na razie brak, tak samo jak we Frankfurcie, gdzie wybór duzy ale Pama na lotnisku też nie ma, chociaż jest cała droga czołówka z Piagetem, Cartier, Ulysse Nardin, Vacheronem itd. Za to na wiedeńskim lotnisku można kupić Glashute Original. No, przynajmniej pooglądać > 30 000 EUR.
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|