|
|
||||
|
||||
Tajemnicze zniknięcie kolecji manufakturowej ???
Witajcie!
Na stronie www.panerai.ch zniknęła kolekcja "manufaktura" Zostały tylko "historyczna", "contemporary", "specialities" oraz "specjal editions". Modele z manufakturowej zostały przeniesione do contemporary. Wiecie co jest tego powodem?
Pozdrawiam Rafał Ostatnio edytowane przez Raf_fkn : 09-03-2010 o 13:35. |
|
||||
|
||||
Odp: Tajemnicze zniknięcie kolecji manufakturowej ???
ktoś się może zorientował w tzw. międzyczasie?
|
||||
|
||||
Nie wiem nic więcej
Być może zniknęła nazwa "manufaktura" ponieważ docelowo wszystkie modele - poza linią historyczną (a może kiedyś i w niej) i specjal - będą posiadały werki in-hause? Nie wiem... tak tylko gdybam
|
||||
|
||||
wydaje mi się, że możesz miec po części rację Rafał. może nie koniecznie wszystkie modele mają docelowo miec inhous'a, ale z tego co widac Panerai na pewno dąży do tworzenia coraz to większej ilości inhouse'ów, więc może stwierdzili, że jako manufaktura są już na takim poziomie rozwoju (i mają już w dorobku tyle własnych mechanizmów), że nie ma więcej sensu wyodrębniac Manifattury jako kolekcji . w związku z tym w miarę "proste" mechanizmy (lub te usadowione hisotycznie jak w 233) wrzucili to innych kolekcji, a dla tych najbardziej skomplikowanych zrobili nową grupę (kolekcję) Specialties...
paweł |
|
||||
|
||||
Najprawdopodobniej tak jest.
Co do kolekcji Specjal Editions to nie koniecznie zawiera on najbardziej skomplikowane mechanizmy (często są to modele oparte werkach podstawowych - Unitas, bądź własnych - P2002, P2003, P2005 itp.). Raczej ma to związek z limitacją co do ilości sztuk, bądź materiału z którego wykonana jest koperta.
|
||||
|
||||
w przypadku "bardziej skomplikowanych mechanizmów" chodziło mi o Specialties ....nie Special Editions...zwróć uwagę, że są one odosobnione....Special Editions to oczywiście Limitacje, etc...
pzdr pawel |
|
||||
|
||||
Ups - masz rację.
Zwracam honor