|
|
|||
|
|||
KOnserwacja paska skorzanego
Prosze o podpowiedź , jak nalezy konserwowac pasek skorzany? Moj pociemnial juz nieco od srodka , i chcialbym go moze czyms przemyc, ale nie psujac jednoczesnie paska. Czym go też natluszczac zeby dobrze mu to służyło?
|
|
||||
|
||||
Odp: KOnserwacja paska skorzanego
Woda z mydłem, są też środki do czyszczenia skór.
Do pielęgnacji - polecam pasty do siodeł - kupisz w sklepach jeździeckich - ja kupiłem na Allegro. Albo można dobrać coś z kremów do obuwia, w dobrych sklepach obuwniczych coś znajdziesz.
|
|||
|
|||
Klaudiusz ale generalnie , ktory kierunek jest bardzij sluszny asty z wosku, czy jakies tluszcze?
Uzywalem do paska kremu Kiwi- bezbarwnego do wyrobow skorzanych , ale jasnobrązowy pasek ze strusia , pociemnial mi . Nie wiem czy to od kremu czy poprostu od uzywania |
|
||||
|
||||
To teraz napiszcie jak pasek 'wyprać' bo ... hmmm... śmierdzieć zaczyna
Adam |
|
|||
|
|||
jak zaczyna smierdziec to nadaje sie juz tylko do kosza... a zanim to nastapi do czyszczenia/impregracji to zalecam srodek do siodel (saddle soap)
Ostatnio edytowane przez PcStud : 21-05-2008 o 23:13. |
|
||||
|
||||
Po pół roku ?
Znalazłem rozwiązanie. wymoczyłem przez noc w wodzie z mydłem w płynie dla dzieci. Pozostał przyjemny 'dziecinny' zapaszek Pasek czysty i odświeżony. Adam |
|
|||
|
|||
no to poczekaj i zobacz czy za chwile nie bedzie smierdzial jeszcze bardziej zasmierdnac moze i szybciej jak po pol roku, jezeli skora byla nieodpowiednio zakonserwowana i bedzie wilgotna od potu przez dluzszy czas
a jezeli zabieg pomogl to moze znaczyc, ze pasek byl tylko brudny |
|
||||
|
||||
Znowu...
Myślę że po prostu łapie zapach potu... Wyprałem go, odkaziłem, teraz muszę natłuścić. Czy coś ze standardowych domowych kremów itp się nadaje ? Czy tylko te saddle soap ? Gdzie to kupić ? Adam |
|
|||
|
|||
no uparty jak baran!
kup sobie nowy pasek i nie marudz polecam MF |
|
||||
|
||||
Mam.
Ale chcę OEM'a doprowadzić do dobrego stanu. Kupić to każdy gupi potrafi... Adam |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|