|
|
|||
|
|||
Klamra z damastu?
Witam Szanownych Forumowiczów!!
Zwracam się od razu z pytaniem - czy są klamry 24mm z damastu? Jeśli tak to może ktoś wie gdzie takie cudo zakupić? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc |
|
||||
|
||||
Odp: Klamra z damastu?
Jeszcze nie ma, ale dwie ekipy niezależnie od siebie ruszają taki projekt.
|
|
|||
|
|||
Nawet ze soba o tym rozmawiały
Problem jest taki: nierdzewny damast jest baaardzo drogi (od 50 do 200 euro za cm bierzący z tego co pamiętam, albo źle zrozumiałem). Natomiast wszystko rozbija się o hartowanie listka. |
|
||||
|
||||
Bez przesady z tymi cenami.
http://www.devinthomas.com/prices.html Ten gość to MASTER od damastu Adam |
|
||||
|
||||
Już jedzie do nas Damast z przeznaczeniem na klamry.
Ponadto na początek zdecydowałem się na Damast zwykły - tradycyjny. Przy normalnym dbaniu nie musi być nierdzewny IMHO, tym bardziej, że paski również trzeba systematycznie natłuszczać. Klamry po obróbce będą zahartowane - nie będzie to problem, tym bardziej, że ostrza trzymać nie muszą
___ ___ Klaudiusz Ostatnio edytowane przez klod100 : 19-03-2008 o 01:01. |
|
|||
|
|||
Cytat:
optymalnie aby śrubka też byla z damastu co w zasadzie nie stanowi zadnego problemu - tylko trzeba mieć materiał - czyli wspomniany kawałek . |
|
||||
|
||||
zwykły to będzie padaczka (się obawiam). W starciu z potem rdzewny damast jest bez szans...
|
|||
|
|||
Dlatego myślę o głębokim trawieniu.
Ewentualnie kwestia hartowania, ma to ogromny wpływ na rdzewność. |
|
|||
|
|||
Więc będzie nierdzewny - cieszę sie z odpowiedzi co do damastu i jego ceny w tym temacie , widać trzeba dzialać samemu i dobrze - klamra tak czy inaczej bedzie i to wcale niedługo być może ja podobnie staram sie rewanzować odpowiedziami na pytania , dziekuję i pozdrawiam Piotr.
|
|
|||
|
|||
Cytat:
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|