|
|
||||
|
||||
Panerai trzecią manufakturą
Witajcie,
właśnie kupiłem na prezent świateczny dla teścia chyba jeden z lepszych niemieckich katalogów zegarkowych "Uhren Exclusiv" (wydanie na 2010). na ostatniej stronie (s576), redakcja przeprowadziła ocenę 40-stu najlepszych w ich ocenie manufaktur na świecie. łączna ilośc punktów do zdobycia to 66pkt (max 6 punktów w każdej z rozpatrywanych kategorii: Design/Prestiż/Jakośc Postrzegana/Przyjaznośc Serwisu/Technika (technologia)/Cena-Jakośc/Marketing/Trzymanie Ceny/Lifestyle/Innowacyjnośc/Komplikacje. a oto top 5 tego rankingu!!!!!: 1.Patek Philippe 63pkt 2.Rolex 62pkt 3.Officine Panerai 59pkt !!!!!!!!!!!!!! 4. JLC 56pkt 5.A.Lange&Soehne 54pkt ......Panerai jest na 3. miejscu!! z maksymalną ilością punktów w aż 5 z 11 kategorii (Design/Jakośc/Technologia/Marketing/Lifestyle)...w kolejnych pięciu kategoriach OP ma 5pkt (Prestiż/Cena-Jakośc/Trzymanie Ceny/Innowacje/Komplikacje)..tylko w jednej kategorii (Przyjaznośc Serwisu) OP ma 4pkt ....... ...kupując swojego pierwszego (jedynego jak na razie ale na pewno nie ostatniego!) PAMa (jeszcze raz pozdrawiam Radka), nie miałem nawet zielonego pojęcia, że kupuję zegarek manufaktury, która jest prawie na równi ceniona z PP i Rolexem ....i w rankingu bije wiele innych ogólnie uznanych za bardzo dobre marek...... jestem w szoku ......... ...co tu jeszcze dodac? chyba nic...tylko gratulowac wszystkim PAMofilom... pawel Ostatnio edytowane przez crk : 19-12-2009 o 14:57. |
|
||||
|
||||
Odp: Panerai trzecią manufakturą
Ten ranking nie jest do końca obiektywny. Rolex tak wysoko? Gdzie jest VC?
|
|
||||
|
||||
VC dopiero 18. m-ce 45pkt |
|
||||
|
||||
Można gdzieś w necie znaleźć pełną listę ?
adam |
|
|||
|
|||
paweł,
wrzuć całą listę PAM i Rolex wysoko, tylko czy nie ciutkę za wysoko zwłaszcza Rolex komplikacje PAMa na 5/6?? chyba niewiele wiem o tych zegarkach |
|
||||
|
||||
Zdjęcia są bardzo słabej jakości, robione na szybko, ale idzie się zorientować:
|
||||
|
||||
zarzuciłem na fotosika..mam nadzieje, ze widac OK....
http://crk240.fotosik.pl/albumy/717587.html pawel |
|
|||
|
|||
PAMy są piękne, ale tą listę to chyba na prima aprilis powinni dać
Jak dla mnie to tą listę tworzyli co najmniej ostro nawaleni ludzie |
|
||||
|
||||
Akurat biorąc pod uwagę kryteria jakie zastosowali, to moim zdaniem ranking jest miarodajny... Tu nie badają prestiżu marek...
Moje ulubione trio: Panerai, Rolex, Patek A tu inny ranking: http://news.yahoo.com/s/prweb/200912...prweb3337844_3 |
|
|||
|
|||
Cytat:
Patek jest dla mnie zdecydowanym numerem 1, ale cenowo przeginają. Piszę tu oczywiście tylko o tym jednym przypadku, ale dla mnie cała ta lista jest jakimś nieporozumieniem Co do lubienia to ja bardzo lubię Omegę, OP, Patek. |