![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Szukałem i nie znalazłem,więc zapytam szanownych PANERISTI.
Czy wiadomo jaka jest żywotność warstwy świecącej? Chodzi mi o to czy po np.ciągłym naświetlaniu z odległości 10 cm żarówką o temperaturze barwowej 5500K przez powiedzmy tydzień,wpłynie to na tę warstwę.Czy się coś utlenia,wypala ? Czy po tygodniu ciągłego naświetlania wciąż będzie się świecić z pierwotną mocą ? |
|
|
|||
|
|||
|
Czy nikt nic nie wie na ten temat ,czy pytanie jest tendencyjne
? |
|
|
||||
|
||||
|
Ja nie mam takiej wiedzy
![]()
|
|||
|
|||
|
Dziękuję za informację.
W takim razie pozostało mi wysłać oficjalne zapytanie do Producenta Panerai OP. Tylko ciekawe ,czy będą tacy wspaniali i mi odpiszą? Cóż warto spróbować ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
To nie znaczy, że inni nie mają, może ktoś się wypowie na ten temat i rozwieje Twoje wątpliwości.
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Równie dobrze mogę odpowiedź dostać za 6 lat ![]() Jest to dla mnie ważna sprawa,wszakoż przy mocnym oświetleniu często pracuję. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja nie wiem, nie pomoge...
Napisze z do panerai ![]() A z ciekawosci gdzie Ty pracujesz ? Ciezko mi sobie wyobrazic warunki ktoregos zaszkodza zegarkowi a Twojej skorze nie... Adam |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Wyobraź sobie, że dostajesz zlecenie od agencji reklamowej lub sklepu on-line. Musisz zrobić np.200 sztuk okularów, lub bardziej w temacie ,pasków do zegarka ![]() Zdjęcia stockowe mają byc super. Nie piszmy ,ze można to zrobić w PS. Przyjmijmy ,że nie ma czasu ,agencja chce zdjęcia na wczoraj. Wtedy uruchamiasz np.takie lampy http://www.quantuum.pl/detal.php?id=...ng=pl&curr=PLN http://www.e-cyfrowe.pl/fomei-lampa-swiatla-ciaglego-desk-64-p-8851.html?PHPSESSID=3bb11cfa2102acdee55d046b74d6d0 11 Załóżmy na jeden pasek 2 minuty X 200=400minut .To jest 6godzin 40 minut. Nie robię przerw na kawę .Zegarek na nadgarstku ,warstwa świecąca pochłania niezliczoną moc światła. Nie zależnie czy będziesz używał błysku ,czy światła stałego. Jak takich zleceń masz 3 w tygodniu ? To po jakim czasie wypali się,czy się nie wypali ,zużyje warstwa Luminor ? Teraz chyba już wszyscy wiedzą dlaczego założyłem ten wątek i skąd moje pytanie. ![]() Darek |
|
|
||||
|
||||
|
Dobre
![]() Ale znowu z ciekawosci, te lampy sa odpalone na stale czy tylko na chwilke przed fotka ? Jak pisalem: nie wiem, ale wydaje mi sie ze wszystko co wytrzyma Twoja skora wytrzyma tez superluminowa ![]() Adam Ostatnio edytowane przez AdamLuczak : 12-11-2010 o 00:00. |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
![]() Adam Załóżmy ,że tarcza Paneraia jest naświetlana światłem ciągłym. Skóra Ludzka jest wrażliwa na inne światło,promienie. Inny przykład-żarówka energooszczędna na początku ,po włączeniu świeci od razu pełną mocą .Po kilku m-cach jak ją włączysz aby świeciła pełną mocą potrzebuje czasu .Na początku świeci słabiej,mniejszą mocą. Czyli coś tam /Rtęć ,Argon/się wypala ,zużywa.Chyba? Ciekawe jak jest z Paneraiem? ![]() Ostatnio edytowane przez AdamLuczak : 12-11-2010 o 00:01. |