|
||||
|
||||
Odp: Pam 322
Moim zdaniem nie...
JLC 8-dniowy do Radiomira in-house'em nie jest i myślę, że sytuacja werku Minervy jest taka sama Nie traktujmy wszystkich werków nie od ETY jak manufakturowe Pozdrowionka! |
|
||||
|
||||
W jakim sensie jlc nie jest in housem?
|
|
||||
|
||||
Czy in-house to nie jest robiony w danej manufakturze czyli w tym przypadku panerai ?
Adam |
|
||||
|
||||
No pewnie, że nie jest w panerai (żaden werk przecież tam nie jest robiony ), ale jest in-housem(chociaż coś mi się kojarzy, że tam bazą moglo być coś jeszcze innego.. ale nie pamiętam) , tak jak minerva.
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
aaa. dobra już wiem co masz na myśli, dla mnie in-house to in-house (cZyli nie eta ) a czy siedzi on jlc czy w panerai to mi wszystko jedno.
|
|
||||
|
||||
Można i tak
Moje zdanie o in-house'owości werków JLC czy GP w Panerai jest jakie jest, jednak znajomość organoleptyczna 8-dniowego werku Jaegera pozwala mi stwierdzić, że jest on niedoścignionym wzorem dla prawdziwych in-house'ów Pama |
|
|||
|
|||
Cytat:
|
|||
|
|||
Dzieki za odpowiedzi, ciekawe z czego wynika brak podstawowego własnego mechanizmu w Panerai? Czy to takie trudne zadanie nawet dla Szwajcarów lub może projektowanie i konstrukcja wbrew pozorom trwa dosyć długo?
|
|
||||
|
||||
A. Bonati wypowiada się na ten temat w wywiadzie udzielonym dla PuristsPro (wrzucony tu na forum przez Klod'a). Generalnie problemem jest to, iż Panerai robi po prostu niskonakładowe serie. Nawet podstawowe modele to 1000-2000szt. rocznie, i robienie od zera mechanizmu in-house dla kilku (czy nawet kilkunastu) tysięcy sztuk skutkowałoby mocnym skokiem ceny modeli podstawowych. Wg mnie wrzucenie werków Minerva to świetne posunięcie.