|
|||
|
|||
Odp: Pam 00190 już nie produkowany.
juz sobie to wyobrazam - nurek siedzi pod woda, cos tam kombinuje przy super tajnym sprzecie i w pewnym momencie siega po zegarek, zeby sprawdzic date...
prawdziwe paneraie robil rolex. ale mechanizmy byly corteberta - rolex nie mial wlasnych werkow do zegarkow kieszonkowych... |
|
|||
|
|||
juz sobie wyobrazam ilu dzisiejszych uzytkownikow Panerai'a moczy zegarek chocby w wannie i ilu prawdziwych profesjonalistow je kupuje zeby wykorzystac w "akcji" powiedzmy sobie szczerze- dzis to juz tylko gadzet z historycznymi implikacjami
z tym mechanizmem szczerze mowiac nie wiedzialem, musze doczytac |
|
||||
|
||||
Cytat:
|
|||
|
|||
tak to ja tez moczylem Luminora (Radka to sie balem )- ale cos mi sie zdaje, ze w tym jestesmy z tych "ekstremalnych" i wiekszosc to zdejmuje zegarek do mycia rak
|
|
|||
|
|||
zgoda. dlatego milo, gdy pozostaje chociaz nawiazanie do historii. w przypadku tych dziwactw z lupkami, datownikami, wskaznikami rezerwy chodu, gmt i innym cholerstwem to raczej zerwanie z historia jednym sie to podoba, innym (w tym mnie) nie...
|
|
|||
|
|||
Cytat:
na początku przygody z Paneraiem absolutnie nie przyjmowałem do wiadomości, że można mieć coś innego niż radka base, później kupiłem marinę i nie dopuszczałem możliwości kupienia czegoś bez sandwich dail i bez tej ogromnej kanciastej koperty. teraz mam fylbacka i jestem absolutnie zakochany w kopercie 1950. co więcej coraz częściej myślę o jakimś subie ... z lupką w kopercie 1950 , ot ewolucja he he A wracając do tematu czy raczej do OT to moim zdaniem OP robi dobrze rozszerzając gamę modeli, w ten sposób ma coś zarówno dla "tradycjonalistów" - linia historyczna jak i "poszukujących" - linia. nowoczesna. Dzięki temu ci z nas, którzy lubią zmiany mogą cieszyć się coraz to nowymi modelami
|
||||
|
||||
mik wspaniale podsumowanie tego watku
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|