|
||||
|
||||
Odp: Pytanie o serwisowanie Panerai
|
|
||||
|
||||
Prawdopodobnie spadła/pękła sprężyna naciągu... W serwisie OP potrwa to ok 6 tygodni, tak więc znalazłem dwóch zaufanych zegarmistrzów w Warszawie, którzy już mieli Pamy w naprawie i bez problemu podejmą się serwisu i przeglądu. W tym tygodniu pewnie też oddam Marinę i zacznę czekać na efekty
|
|
||||
|
||||
Życzę szybkiego i pomyślnego załatwienia sprawy
|
|
||||
|
||||
Mija tydzień, więc jestem niezmiernie ciekawy co tam słychać u Mariny?
|
||||
|
||||
Jest w dobrych rękach człowieka, który na wizytówce ma tytuł "mistrz dyplomowany", który w miłej rozmowie przyznał się do wielkiego szacunku dla marki OP, który ma zakład w centrum Warszawy, a o którym tak żadko można na forum usłyszeć...
Przyznam się, że zegarek oddałem mu wczoraj, tak więc jestem umówiony na wstępny odbiór za tydzień (teraz podobno są jakieś targi zegarkowe w kilku miejscach w Polsce, w których on uczestniczy, a mi nie zależy, by się spieszył). Jak wróci dam znać (a przyznam, że mi się przykrzy bez Mariny) i chętnie wystawię mu referencję (mam nadzieję, że w 100% pozytywną) Pozdrawiam |
|
||||
|
||||
Informuję zgodnie z obietnicą, że Marina już w domu! Po tych kilku godzinach wszystko spisuje się rewelacyjnie, cyka jak miło i żadnych oznak złego funkcjonowania!
Jednocześnie wystawiam jak najlepszą rekomendację dla Marka Jakuba Binia za świetny serwis! Pamowi zafundowałem również przegląd i konserwację mechanizmu + roczna gwarancja, tak więc w teście dokładności chodu wykazał następujące wskazania (różne położenia): 0,0 0,0 0,0 0,1 0,1 0,1 0,0 0,0 0,0 0,0 Pozdrawiam! |
|
||||
|
||||
Z ciekawości jaki to koszt ?
Adam |
|
||||
|
||||
Zapłaciłem 620zł - nie wiem czy to dużo czy mało za taką usługę, wiem jednak, że nie wysyłając do Niemiec nie straciłem
Pozdrawiam |
|
|||
|
|||
Mam pytanie dotyczące "serwisu" koperty. Otóż po ostatniej inspekcji mojego PAMa zauważyłem bardzo dużo rys na kopercie (model 111), w tym jedna bardzo głęboka. Czy to normalne dla stojedenastki? Czy takie zarysowania można usuwać?
|
|
|||
|
|||
A jaki jest koszt serwisowania w Metropolitanie?
Czeka się, jak rozumiem 6 tygodni |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|