|
||||
|
||||
Logo Base i Zenith Elite
Moja nowa fascynacja i ulubiony ostatnio Pam - Zero rulez
Wstyd przyznać, ale zobaczyłem go pierwszy raz tydzień temu w Holandii - kupowałem Zenith'a (klasyk do garnituru). Do tej pory byłem wielkim fanem kanapki znanej z 111, w 212 indeksy były wypukłe. W Logo są - świetne. Naprawdę myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy, ale Logo Base na tyle przypadł mi do gustu, że musiałem go mieć tu i teraz Oto moja parka: i jeszcze "Luminor Marina" zegarków garniturowych Zenith Elite z czystą, prostą tarczą
|
||||
|
||||
Odp: Logo Base i Zenith Elite
THE POWER OF BASE! Klod, Zero Base to absolutny klasyk, sprawdzi się zawsze i wszędzie. Aż wstyd, że tak długo musiał czekać na znalezienie się na twoim nadgarstku
A Zenith... garniturowiec pierwsza klasa, oczywiście. Gratulacje!
|
||||
|
||||
Klod, tak teraz mnie tknęło... tez Zenith to chyba całkiem rozsądnych rozmiarów jest jak widzę! Jaka to średnica?
|
||||
|
||||
Klaudiusz - nic więcej nie potrzeba niż ta parka - chociaż musialbym obmacać tą tarczę w Logo, bo jakoś nie wyobrażam sobie Pama nie-kanapki.
Piotrze - Zenith jest nieduży 37mm, ale super wyprofilowany i cieniutki. |
|
||||
|
||||
Zenith nieduży - 37,5mm, ale optycznie jest super, bo tarcza zajmuje dużą powierzchnię. Po wielu eksperymentach i przymiarkach stwierdzam, że jak elegant - to 37-40mm. Casual 42-44mm.
Filipie, Dopuki nie miałem okazji na własne oczy zobaczyć logo, nie wyobrażałem sobie niczego innego niż kanapka. Ale ten model to jakby kanapka wypełniona luminową do pełna z wklęsłym meniskiem. Na żywo, pod grubym szkłem Luminora wygląda to zajebiście. Podstawowy model Panerai, ale “Fun factor” jest w tym przypadku ogromny.
___ ___ Klaudiusz Ostatnio edytowane przez klod100 : 16-02-2008 o 14:12. |
|
||||
|
||||
Fun factor dodatkowo zwiększany jest przez logo na tarczy.
|
|
|||
|
|||
Klod czym (technicznie) rozni sie logo base od normalnego base?
|
|
||||
|
||||
Ja nie Klod, ale...
000 Base (Logo) - tarcza ma logo (jak sama nazwa wskazuje), a poza tym ma pełny stalowy dekiel i znaczniki nanoszone na tarczę, 112 Base (Sandwitch) - tarcza nie ma logo, ma strukturę "kanapki" (czyli wycięcia w tarczy zasadniczej, przez które widać warstwę luminescencyjną) oraz dekiel typu display-back, przez który widać mechanizm.
Piotr (aka PiterM) I wear my PAM daily only for my own pleasure... Ostatnio edytowane przez PiterM : 23-04-2008 o 18:58. |
|
|||
|
|||
Co prawda nie jestem Klod , ale różnica to:
- brak swan's neck regulator'a (łabędzia szyja) w mechanizmie 000 (OP I), w 112 jest ten regulator i mechanizm nazywa się OP X. I różnice "niemechanizne": - stalowy dekiel w 000 (w 112 jest przeszklony); - w logo (000) tarcza to nie sandwich (kanapka), ale indeksy też nie są nakładane jak w serii contemporary, tarcza sprawia wrażenie jakby była wyfrezowana i wypełniona luminovą. EDIT: ups, byłem drugi
|
||||
|
||||
coś się chyba posypało...
|
|